(c) KVS 'Zijden stad' - Lies Van Assche

In deze cursus onderzoeken we niet hoe je het best naald en draad kan hanteren. De focus ligt volledig op het ontwikkelen en bedenken van een kostuumconcept. Hoe kom je tot verschillende concepten vanuit de tekst? Hoe communiceer je je concept? Hoe kunnen we met weinig middelen en bestaande kledij dit concept materialiseren?

 

We bekijken enkele bestaande, inspirerende praktijkvoorbeelden en gaan daarna zelf aan de slag op basis van een uitgekozen stuk.

 

We verwelkomen graag regisseurs, acteurs en ontwerpers om zo optimaal in te zetten op het bevorderen van communicatie tussen beelddenkers en woorddenkers.

 

DOCENT: Lies Van Assche werkt sinds 1993 als freelance kostuumontwerper voor verschillende kunstenorganisaties in binnen- en buitenland. Ze ontwierp

kostuums voor diverse regisseurs, choreografen en gezelschappen zoals o.a. Jan Fabre, Wim Vandekeybus, Ivo Van Hove ... Daarnaast was ze regelmatig gastdocente voor kostuumontwerp aan de Koninklijke Academie voor Schone kunsten in Antwerpen. In 2012 startte ze DOEK vzw op; een artistiek, innovatief, sociaal, experimenteel en ambachtelijk textiellabo dat artistieke en social design-concepten en -projecten creëert die duurzaam investeren in mensen en textiel.

 

DATA: 5 vrijdagavonden: 18 januari, 1 en 15 februari, 1 en 15 maart 2019

UREN: 19.30u – 22.30u

LOCATIE: CC De Werf, Molenstraat 51, 9300 Aalst

PRIJS: €57/ +26j en €36/ -26j, OD lid: €45/ +26j en €30/ -26j

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN