Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Zaal 't Hof, Grote Markt 41, 2200 Herentals
  • Prijzen
    Basistarief: 9,00 €; -26j, +55j, leden Opendoek, groepen van minimum 15 personen die vooraf reserveren: 8,00 €
  • Reservatie
    Bel naar 014 - 21 90 88

Als ze boodschappen doen, maken ze lijstjes . Wat niet op het lijstje staat, kopen ze niet. Zeggen ze "Is er nog koffie?", dan kijken ze op het lijstje. Het staat er niet op. Dan moet er nog koffie zijn.

Op een dag komt de een alleen thuis. Ze mist iets. Ze weet niet wat. Ze kijkt op het lijstje en dan in haar handtas. Alles is er. Ze loopt door het huis. Het is stil. Schoon en stil. Ze gaat aan tafel zitten, houdt haar hoofd in haar handen, tikt met haar voeten op het tapijt. Dan weet ze het. Ze is de ander vergeten. "Ik had haar ook moeten opschrijven," denkt ze. "Waarom heb ik daar niet aan gedacht? Ziet ge wel hoe vergeetachtig ik ben! Ik vergeet al meer dan ik onthoud. Ik ben al over de helft."

Oude vrouwtjes schuifelen van het ene tafeltje naar het andere.
Ze strelen elkaar, ze zijn vergeetachtig, ze schamen zich voor elkaar, weten niet meer waarom ze van elkaar houden en ze gaan met opzet dood. Twee oude vrouwtjes vormt een opeenvolging van op de spits gedreven, absurdistische situaties met een onthutsende innerlijke logica. Een voorstelling waarin humor en tragiek elkaar afwisselen in tekst en beeld.

Theaterspektakel gaat voor deze productie een bijzondere samenwerking aan met vzw Den Brand, een organisatie voor volwassenen met een beperking. Spelers van Theaterspektakel en Den Brand staan samen op scène.

van: Toon Tellegen
regie: An De Donder
met: Marcel Gios, Mart Heylen, Marc Lievens, Sam Peeters, Toon Peeters, Rik Rossenbacker, Mia Snoeys, Charlotte Van Goubergen, Jozef Van Goubergen, Leon Verlinden, Fons Verelst

Bron: UiTinVlaanderen.be