Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    GC zaal Rex, Spoorwegstraat 11, 2910 Essen
  • Prijzen
    Basistarief: 8,00 €
  • Reservatie
    Bel naar 0472 567903

Op het kleine Ierse eiland Inishmaan valt er niet veel te beleven. De dagelijkse sleur wordt afgewisseld met een vete om een gans en een kat, dorpsgeheimen en roddels. Tot op zekere dag een Amerikaanse filmploeg op het naburige eiland neerstrijkt om een film te draaien over het leven op de eilanden. De jongeren zien hierin een kans om weg te raken uit het isolement, en dromen al van een filmcarrière in Hollywood. Ook Manke Danny waagt zijn kans, en slaagt er warempel als enige in om te vertrekken. Maar niet voor lang…
Schrijver Martin McDonagh schildert in “De Manke van Inishmaan” een humoristisch maar genadeloos portret van een stugge dorpsgemeenschap. Ze wordt bevolkt door kleurrijke personages “met een hoek af”, zo verkrampt en gemeen dat ze ongewild komisch zijn: Paddy de roddelende dorpsgazet met zijn zatte moedertje, hevige Patsy en haar snoepverslaafde broer Bartley, de bange tantes Kate en Eileen, Collin de schipper, de dorpsdokter. Manke Danny wordt behandeld als de dorpsidioot, maar is wel de enige die een boek gelezen heeft.
Een volkse, rauwe "zwarte" komedie.

Regie en bewerking: Walter Nelen
Spelers: Michiel Peeters, Luc Brosens, Mitte Scheldeman, Jarrick De Kock, Gilberte Verbeeck, Kristin Verbeeck, Herman Dufraing, Jan Meeusen en Chris De Rijck.

Bron: UiTinVlaanderen.be