Praktisch

  • Wanneer
  • Waar
    Theater 't Schat, Magerstraat 78, 9070 Heusden (Destelbergen)
  • Prijzen
    Basistarief: 10,00 €
  • Reservatie
    Bel naar 0468335532

Komedie van Marc Michael Frayn - Regie: John Lammertijn
Een reizend gezelschap repeteert een komedie met een ongelooflijke idiote plot. Een makelaar gebruikt een huis, dat hij verondersteld wordt te verkopen, als liefdesnestje voor hem en zijn maitresse. Wanneer de eigenaars, die in Spanje verblijven om te ontsnappen aan de belastingscontroleur, onverwachts terugkomen ontstaat een chaotische toestand. De titel "Niets om het lijf" liegt er dan ook niet om.
Er is slechts één probleem: tijd te kort. De regisseur is volledig in paniek en de grote première dreigt een ramp te worden.
Van "Niets om het lijf" zien we alleen het eerste bedrijf, maar dan wel driemaal. Eerst de algemene repetitie, dan een opvoering vanuit de coulissen en tenslotte de honderdste voorstelling.
“Stilte a.u.b.” is dé deurenkomedie met een uitzon-derlijke twist. Dit Britse topstuk zorgt, in een Vlaamse bewerking van regisseur John Lammertijn, voor meerdere lach-salvo’s. Michael Frayn schreef het veel bekroonde stuk in 1982 onder de titel “Noises off”. Journalist, columnist en vertaler Frayn is de auteur van tientallen komedies en van filmscenario’s zoals “Clockwise” (met John Cleese als schooldirecteur).

Met: Ingrid Bogaert, Hilde Gyselinck, Peter Claus, Hendrik Blondeel, Marc Hendrikx, Lynn Taragola, Caroline Lambrecht, Jacques Goessaert en Wim Rasschaert.

Bron: UiTinVlaanderen.be