in Denemarken

EDERED

Van 19 tot en met 30 juli is er opnieuw een Europees theaterkamp voor jongeren. Dit jaar in het Aalborg, Denemarken. Vanuit ons land vertrekken zes jongeren naar EDERED. Naar Belgisch model: drie Waalse en drie Vlaamse jongeren.

 

Edered (European drama encounters – rencontres Européennes de drama) promoot intercultureel werk met theater voor en door jongeren.

Iedere zomer is er een theaterkamp met jongeren uit de landen die lid zijn van Edered. In 2011 organiseerde België die ontmoeting nog in de Hoge Rielen in Kasterlee. Volgend jaar is het de beurt aan Toulouse (Frankrijk).

 

De jongeren volgen workshops met begeleiders uit alle deelnemende landen en werken op het einde naar een toonmoment.

 

We vernemen dat Edered een ervaring is die je je leven lang meeneemt.

Bram De Win: “Ik was twaalf jaar en voor mij was dat de eerste keer zo ver van huis. In Finland was het toen. Wij gingen thuis gewoonlijk niet ver op reis, dus het was al heel wat qua indrukken. Je bent op een plek waar je nog nooit bent geweest en gaat dan intensief samenwerken met mensen die je nog niet kent. Dat contact met al die mensen uit Europa is heel boeiend. Je Engels is op die leeftijd ook nog niet zo geweldig, dus je zoekt ook andere manieren om je uit te drukken. Het fijne aan theater is dat het een uitdrukkingsvorm is waarvoor niet alleen maar taal nodig is. Het zijn herinneringen die blijven. En ook een deel van de methodieken die ik daar heb leren kennen, ben ik blijven behouden.”

 

Volgend jaar richt Edered zich naar 13- tot 15-jarigen. Kandidaten mogen nu al mailen naar jongdoek@opendoek.be