Details zoekertje

  • Aanbieder is
    Medewerker
  • Aanbieder zoekt
    Acteur
  • Waar
    2000 Antwerpen

Dialoog met een participatieve theatervoorstelling
Met het project Geen licht zonder schaduw gaat U Move 4 Peace, artistieke werking van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met De Huizen en Without Walls op 10 plaatsen in Vlaanderen een dialoog aan rond delicten, detentie en justitiesysteem. De centrale vragen waarover we in dialoog zullen gaan zijn: “Wat is de uiteindelijke bedoeling van het justitiesysteem voor de overheid en de samenleving? Slaagt ze in dat doel? Worden de juiste dingen bereikt met het huidige strafsysteem? Wat loopt er mis voor jou?”

De dialoog gebeurt aan de hand van een participatieve theatervoorstelling die wordt gecreëerd door de Amerikaanse theatermaker Evan Hastings van Shadow Liberation i.s.m. U Move 4 Peace. De voorstelling zal opgebouwd zijn uit een mix van waargebeurde verhalen waarbij een bepaald antwoord op de bovenstaande vragen zorgt voor conflict en onrecht bij de betrokkenen. De voorstelling zal een combinatie zijn van schaduwtheater en “klassiek” theater.

De voorstelling zal gespeeld op diverse locaties in Vlaanderen in het najaar.

Speel mee

Heb je voeling met het thema van detentie en het justitiesysteem? Wil je graag eens meedoen in een participatieve theatervoorstelling?

Acteerervaring is niet vereist. Een vergoeding is voorzien.

Info-moment op 29 maart.

Meer info, flyer en inschrijving info-moment:
https://www.paxchristi.be/acteur-lichtschaduw

Reageren